A pain in the neck!(?) – en praktisk infokveld på Kolbotn Medisinske Senter

Dato: Onsdag 28. februar 2018
Tid: 19:00 – 20:30
Sted: Kolbotn Medisinske Senter, 2. etg. Sofiemyrsenter, Sønsterudveien 32B
Pris: Gratis(!)
Påmelding: fredrik@kolbotnmedisinske.no

Frist for påmelding: 20. februar

Hva er dette?
Opplever du stadig en nakke som blir vond og stiv? Eller har du kanskje opplevd å vært ute med en sykemelding tidligere grunnet en vond skulder? Som mange vet er muskel- og skjelettlidelser den hyppigste årsaken til sykefravær i norsk arbeidsliv. Skulder- og nakkeplager er i denne kategorien én av de størst representerte. Dette er et svært utbredt problem, så du er ikke alene!
Vi er to engasjerte fysioterapeuter som ønsker å gi deg og flest mulig andre en gratis infokveld om denne tilstanden, og hvordan du selv kan forebygge eller behandle disse plagene på en enkel, men effektiv måte. Vi tror at kunnskap om din egen nakke og skulder vil kunne bidra til et mer bevisst forhold til hvordan du selv tar vare på kroppen din. Kurset vil derfor ha både en teoretisk og praktisk del, der vi går igjennom enkel anatomi, ergonomi og praktiske tiltak rundt temaet.

Er dette noe for deg?
Kurset er for alle, men vil i hovedsak rette seg mot tiltak som kan tas i bruk på arbeidsplassen. Ønsker du å vite mer om årsaker, risikofaktorer og mulige behandlinger for dine plager, er dette kurset helt klart for deg.

Praktisk info:
Kurset vil begynne med en teoretisk del, som tar for seg anatomi, ergonomi på arbeidsplassen og de vanligste plagene man opplever i nakken og skulderen.
Det vil deretter være en kort pause der det serveres kaffe og snacks.
Siste del av kurset vil brukes på praktisk veiledning og demonstrasjon av enkle øvelser som vil kunne forebygge eller redusere smerter i skulder- og nakke.
Kurset vil bli holdt av Martine Høiby og Fredrik Amlien som begge jobber som private fysioterapeuter på Kolbotn Medisinske Senter.