Ernæringsrådgivning
På Kolbotn Medisinske Senter jobber Biopat, Ernæringsrådgiver og adjunkt Helga Sigurdardottir
Hovedfokus er optimalt kosthold bygd for å øke energien, velværen og forebygge sykdommer og diverse symptomer
- LK: Reduksjon av matvarer med lavt innhold av næringsfattige, raske karbohydrater, slik som pasta, hvit ris, brød, sukker og sjokolade. Fokus på næringsrike karbohydrater slik som grønnsaker, bær, linser og frø
- SF: Daglig inntak av sunne fettkilder slik som; laks, makrell, sild, avokado, oliven, linfrøolje, nøtter og frø
- Grønt: Inntak av friske helst økologiske grønnsaker til hver måltid
Utrensning: Det mest grunnleggende er utrensning gjennom, kost, drikke og tilskudd
Oppbygging: Bygge opp fordøyelsen med sunne og næringsrike matvarer, gode tarmbakterier, fordøyelses enzymer og annet.
Tilskudd: Ved behov og mangler anbefales det tilskudd av vitaminer, mineraler, fettsyrer
De terapiområder Helga benytter seg av er:
- Ernæringsrådgivining
- Hårmineralanalyse
- Fettsyrebalansetest
- Matvareintoleranse
- Vegatest