Massasjeterapi

På Kolbotn Medisinske senter jobber  massasjeterapeut Saulius Pliuscikas.

Massasjeterapi/massasjebehandling.

Det brukes flere ulike massasje metoder og teknikker for å løse opp og motvirke muskelspenninger i hele kroppen.
Her er noen av metodene som brukes og gjerne kombineres:

Dybdemassasje/Revolving er en teknikk som påvirker den dype muskulaturen, pusten og muskelhinnene. Her masseres det langs muskelens fiberretning i grepene og muskelknuter trigges når de dukker opp.

Klassisk massasjeer en avslappende massasje hvor musklene bearbeides med ulike grep som gjør de mykere og mer elastiske.

Idrettsmassasje er en spesifikk , stimulerende og dypere form for klassisk massasje, hvor formålet er å øke idrettsutøverens prestasjon, bearbeide/forebygge skader og forkorte restitusjonstiden.

Muskulering betyr at det jobbes direkte på de musklene som er spente og harde. Her masseres det langs muskelfibrene i kombinasjon med tøyning av muskulaturen.

Strain/Counterstrain er en teknikk hvor det lokaliseres spente muskler som hindrer et ledds normale beveglighet via spesielle ømme punkter og avhjelper kroppen til å stanse funksjonsforstyrrelsen gjennom å legge muskelen i en avslappet posisjon.

Triggerpunktbehandling er en effektiv metode hvor muskulære smerter behandles ved å trykke på utvalgte punkter i 1-2 minutter til spenningen gir slipp.

Segmentmassasje er en bindevevsmassasje primært på rygg, hvor det masseres uten olje på spesifikke områder som stimulerer nervesystemet, øker blodsirkulasjonen og gir indre ro.