Klinikken holder åpent, men med ytterligere smittervernsrutiner 

Kommuneoverlegen sier i dag at Nordre Follo følger regjeringens anbefalinger når det gjelder virksomheter som har en-til-en kontakt:
En-til-en virksomheter bør innføre forsterkede tiltak som bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde èn meters avstand eller å redusere eller midlertidig fjerne behandlingstilbud som innebærer nær ansikt-til-ansikt kontakt. Tiltaket gjelder til og med 31.01.21.

Klinikken åpner igjen fra 20.april

Etter en spesiell periode, kan vi nå igjen åpne klinikken. Fysioterapeuter og kiropraktorer fra mandag 20.4 og massør og akupunktør fra mandag 27.4. Retningslinjene rundt behandling vil ikke være som den bruker å være, vi vil ha stor fokus på smittevern, men helseministeren har sagt at helsepersonell som jobber tett på mennesker skal kunne møte pasienten “tilnærmet normalt”. Bransjestandarden for smittevern kommer i løpet av mandag 20.4 og alle pasienter vil bli informert nærmere når denne kommer. Vi gleder oss til å kunne ta imot våre pasienter igjen – velkommen tilbake!

Klinikken stengt pga COVID-19

Drift ved KMS under corona epidemien

Vi ønsker å begrense smitte av COVID-19 og følger helsemyndighetenes retningslinjer fra dag til dag. Smittevernansvarlige lege i Nordre Follo har besluttet at “Instituttene ikke skal stenge, men fortsatt yte helsehjelp, men med nødvendige forholdsregler”. Vi har innført strenge hygiene rutiner og er også avhengig at våre pasienter samarbeider med oss. Slik situasjonen er nå innebærer dette:

👉 Vi tilbyr ikke massasjeterapi eller akupunktur før 26.3
👉 Gruppetimer avlyses
👉 Vi utfører en-til-en behandling, men med tilpasninger

Vi takker for at våre pasienter ikke dukker opp hvis de er i karantene, har vært i kontakt med smittede eller har symptomer på luftveisinfeksjoner. Vask hendene på toalettene FØR dere kommer inn klinikken og hjelp oss gjerne å vaske treningsutstyr etter bruk.

Åpningstider Sommer 2019 – Redusert åpningstid fra uke 28.

Så er sommeren her og det blir færre behandlere i klinikken fra uke 28 (08.07).

Det vil være noen tilstede til og fra gjennom hele sommeren, så trenger du hjelp er det bare å ringe klinikken på 66020410 og eventuelt legge igjen beskjed på svareren hvis du ikke får tak i oss.

Du kan også sende de respektive behandlerne en e-post. God sommer!

A pain in the neck!(?) – en praktisk infokveld på Kolbotn Medisinske Senter

Dato: Onsdag 28. februar 2018
Tid: 19:00 – 20:30
Sted: Kolbotn Medisinske Senter, 2. etg. Sofiemyrsenter, Sønsterudveien 32B
Pris: Gratis(!)
Påmelding: fredrik@kolbotnmedisinske.no

Frist for påmelding: 20. februar

Hva er dette?
Opplever du stadig en nakke som blir vond og stiv? Eller har du kanskje opplevd å vært ute med en sykemelding tidligere grunnet en vond skulder? Som mange vet er muskel- og skjelettlidelser den hyppigste årsaken til sykefravær i norsk arbeidsliv. Skulder- og nakkeplager er i denne kategorien én av de størst representerte. Dette er et svært utbredt problem, så du er ikke alene!
Vi er to engasjerte fysioterapeuter som ønsker å gi deg og flest mulig andre en gratis infokveld om denne tilstanden, og hvordan du selv kan forebygge eller behandle disse plagene på en enkel, men effektiv måte. Vi tror at kunnskap om din egen nakke og skulder vil kunne bidra til et mer bevisst forhold til hvordan du selv tar vare på kroppen din. Kurset vil derfor ha både en teoretisk og praktisk del, der vi går igjennom enkel anatomi, ergonomi og praktiske tiltak rundt temaet.

Er dette noe for deg?
Kurset er for alle, men vil i hovedsak rette seg mot tiltak som kan tas i bruk på arbeidsplassen. Ønsker du å vite mer om årsaker, risikofaktorer og mulige behandlinger for dine plager, er dette kurset helt klart for deg.

Praktisk info:
Kurset vil begynne med en teoretisk del, som tar for seg anatomi, ergonomi på arbeidsplassen og de vanligste plagene man opplever i nakken og skulderen.
Det vil deretter være en kort pause der det serveres kaffe og snacks.
Siste del av kurset vil brukes på praktisk veiledning og demonstrasjon av enkle øvelser som vil kunne forebygge eller redusere smerter i skulder- og nakke.
Kurset vil bli holdt av Martine Høiby og Fredrik Amlien som begge jobber som private fysioterapeuter på Kolbotn Medisinske Senter.