Såletilpasning

Såletilpasning
Vår fysioterapeut Rebekka lager spesialtilpassede såler. Konsultasjon for såletilpasning ligger i online booking.

Spesialtilpassede såler er effektive ved behandling og forebygging av problemer i føtter og ben som for eksempel ved hælplager, akillesplager, kneplager, forfotsproblemer samt kne- og hofteplager. Sålene korrigerer uhensiktsmessig fotstilling, som igjen bidrar til en mer optimal belastningsfordeling av foten, økt stabilitet og forebygging av skader.

Hvorfor såler?

Fotens funksjon har mye å si for leddene videre opp i kroppen. Feilstilling i foten kan ved belastning forplante seg og være opphav til plager i knær, hofter og korsrygg. En tilpasset såle gir deg den støtten du trenger og gir dine bevegelser et utgangspunkt som gjør at du kan redusere smerte og bedre både funksjon og prestasjon. Biomekanisk kontroll er viktig både for stabilitet og kraftutvikling og er nyttig både i idrett, i arbeid og for å forhindre fall hos eldre.

Hvem trenger såle?

Alle som har plager som kan relateres til uhensiktsmessig stilling og belastning av fot og ankel, samt de som ønsker å forebygge plager ved aktivitet og arbeid som vi vet er belastende for foten. Det gjøres en grundig undersøkelse og bevegelsesanalyse på forhånd, for å vurdere behovet for såler.

Ulike såletyper

På Kolbotn Medisinske Senter benytter vi oss av såler fra GaitTec. Dette er en innleggsåle som varmes opp og tilpasses dine føtter direkte i klinikken. Sålen er biomekanisk utformet for å gi støtte til føttenes naturlige form. GaitTec-sålen er en fleksibel såle og kan enkelt byttes over i ulike sko.

Vi har såler som kan tilpasses joggesko, tursko, arbeidssko, hverdagssko, fotballsko og skisko. Vi har også såler med ekstra støtabsorberende materiale som stimulerer blodsirkulasjon. Disse sålene er spesielt tilpasset diabetikere og andre som sliter med dårlig blodsirkulasjon i føttene.

Sålene kan også tilpasses ved hjelp av kiler og pelotter, alt for at vi skal kunne tilpasse sålene etter din fot og dine behov.

Rengjøring

Håndvaskes med mild såpe og varmt vann. Tørk dem med håndduk. Ikke varmt vann i maskin.

For mer info se: https://www.gaittec.com/

Timebestilling såletilpasning

Bestill «Førstegangsundersøkelse» hos Andreas i online timebestilling eller ring 66 82 04 10 for å komme til en vurdering for såletilpasning.